Dieta lniana – schudnij na diecie opartej o produkty na bazie lnu

Ojej lniany wraca do łask. Przez wiele stuleci był używany i ceniony w kuchni jako naturalny produkt dostarczający niezbędnego, zdrowego tłuszczu do organizmu. W świetle ostatnich badań do utrzymania prawidłowej sylwetki zdrowy tłuszcz jest niezbędny. Stosując dietę odchudzającą nie zawierającą tłuszczy więcej robimy złego, niż dobrego. Tłuszcz jest niezbędny w procesie przemiany materii. Spożywając zdrowe tłuszcze jak kwasy omega i witaminę E, nie musimy się obawiać, że przytyjemy. Tylko wysoko przetworzone, utwardzane tłuszcze źle wpływają na organizm i wskaźnik wagi.

Dieta lniana – również z zewnątrz

Olej lniany jest zalecany również do użytku zewnętrznego jako super nawilżacz do bardzo suchej i odwodnionej skóry. Len możemy spotkać nie tylko pod postacią oleju ale także jako siemię w małych ziarenkach i proszku, który z powodzeniem możemy zastosować jako zagęszczacz do sosów i zup, rezygnując z wysoko przetworzonej mąki.

Efekty stosowania diety lnianej

Stosując dietę lnianą nasz organizm jest w stanie zrzucić do 2 kg tygodniowo. Jest to fantastyczna wiadomość dla osób chcących w sposób zdrowy i stopniowy pozbyć się zbędnego tłuszczu, zwłaszcza z okolic brzucha. Len w zasadzie możemy dodawać do każdej potrawy. Starty jako zagęszczacz do zup i sosów. W ziarnach, jako posypka na tradycyjne kanapki. Ważne, aby był. Wieczorem, zamiast tuczących kolacji możemy zrobić kisiel lniany. Przepisy na potrawy zazwyczaj są dołączane do opakowania.

Dieta lniana – len dobry na wszystko

Len zapewnia również uczucie sytości, zatem jako dodatek do posiłków sprawdzi się idealnie. Jak wiadomo w diecie odchudzającej niezbędne jest białko, zatem len jest bardzo dobrym produktem, gdyż zawiera ilości białka w proporcjach większych, niż w mięsie. Zatem wegetarianie i weganie nie muszą obwiać się utraty tego podstawowego składnika odżywczego. Len ma właściwości pobudzające, podobnie jak kofeina. Dieta lniana wpływa pozytywnie na pracę serca i mózgu, i wiele różnych schorzeń i chorób. Zatem odkrycie lnu, jako codziennego składnika diety może zrewolucjonizować nasze podejście do diety i przynieść pozytywne skutki na przyszłość.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *