Dieta grupa krwi A

717
Rate this post

Grupa krwi A wykształciła się dzięki naszym przodkom, którzy w porze kiedy brakowało im zwierzyny do zabijania, musieli poszukiwać pożywienia wśród roślin. Zaczęła się więc produkcja oparta na rolnictwie i uprawach, która była początkiem wykształcenia się grupy krwi A, z genetycznym kodem roślinożercy. Dlatego też osoby z tą grupą krwi bardzo dobrze czują się stosując dietę wegetariańską, a o wiele gorzej kiedy spożywają dużo pokarmów mięsnych. Ludzie tacy muszą ciągle wzmacniać swój układ odpornościowy, ponieważ występuje u nich zwiększone ryzyko zapadania na infekcje i nowotwory. Jeżeli osoby takie spożywają duże ilości mięsa, mogą często zapadać na depresje, zaburzenia gastryczne, zaburzenia w funkcjonowaniu wątroby, miażdżycę oraz inne dolegliwości układu trawienia. Dlatego też powinny szczególnie dbać o to co wkładają do garnka. Wśród pokarmów, których należy unikać znajdują się między innymi: produkty mleczne, zbyt duże ilości oleju, chleb pełno pszenny i wysokobiałkowy, mąka pełno pszenna, ocet balsamiczny, czarna kawa, herbata, piwo, woda sodowa oraz ketchup. Wskazane natomiast jest herbata zielona, czerwone wino, soki owocowe i warzywne, buraki, cebula, wafle ryżowe oraz rośliny strączkowe.

Poprzedni artykułDieta białkowa
Następny artykułDieta grupa krwi AB
Ewa Adamczyk
Dietetyk z kilkuletnim doświadczeniem. Chętnie udzielę rad i pomocy na temat diety, odchudzania oraz zdrowego trybu życia i zdrowego odżywiania. W razie jakiś pytań lub wątpliwości zapraszam do kontaktu ewa2020adamczyk@gmail.com