Przedstawicielki płci pięknej – wbrew pozorom – lubią jeść. Ale nie są ich w stanie usatysfakcjonować tylko i wyłącznie tradycyjne, znane wszystkim potrawy. Wręcz przeciwnie, bardzo wiele kobiet chce odkrywać coraz to nowsze smaki. Nie sposób nie zauważyć, że w dzisiejszych czasach, a więc już w nowoczesnym i postępowym dwudziestym pierwszym wieku powstaje coraz to więcej nowych restauracji, nowych kulinarnych stylów oraz przepisów. Można z tego jak najbardziej korzystać. Co więcej, można tez dawać nowe, swoje własne propozycje i czerpać radość z ich stosowania i wykorzystywania. Jak pokazują niedawno przeprowadzone przez fachowców badania, kobiety zdecydowanie częściej wybierają smaki łagodne. Dlaczego? A mianowicie dlatego, że nie lubią nic ostrego i palącego. W przeciwieństwie do mężczyzn. Tak się bowiem składa, że przedstawiciele płci męskiej wolą zdecydowanie potrawy ostrzejsze, bardziej wyraziste. Pozostaje mieć jednak nadzieję na to, że każdy współcześnie żyjący człowiek znajdzie sobie swoje ulubione smaki i będzie je wykorzystywał.